• شماره تماس: 02166933869 - 02166933906
  • تهران، ستارخان، ابتدای باقرخان، ساختمان پرهام، پلاک ۱۱۹، طبقه ۲، واحد ۵

مصرف فولیک اسید قبل و در حین بارداری

مصرف فولیک اسید قبل و در حین بارداری
فولیک اسید در رشد سیستم عصبی جنین نقشی کلیدی بازی می‌کند و از پیدایش نقص‌‌های لوله عصبی مانند مشکلات بسیار جدی مغزی از جمله آنانسفالی و مشکلات نخاعی مانند اسپینا بیفیدا در جنین پیشگیری می‌کند. توسعه سیستم عصبی جنین در مراحل بسیار ابتدایی بارداری رخ می‌دهد، حتی پیش از زمانی که فرد متوجه شود باردار است. به همین دلیل، باید پیش از تلاش برای باردار شدن مصرف فولیک اسید را شروع کرد.

خطر پیدایش نقص‌‌های لوله عصبی جنین در زنانی که مصرف میزان توصیه شده فولیک اسید را حداقل یک ماه پیش از بارداری آغاز می‌کنند و در طول سه ماهخ اول نیز به مصرف آن ادامه می‌دهند به میزان چشمگیری کاهش پیدا می‌کند. همچنین برخی از تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف فولیک اسید ممکن است به کاهش خطر سایر نقص‌های مادرزادی مانند شکاف لب، شکاف کام و برخی از انواع خاص مشکلات قلبی نیز کمک کند. همچنین ممکن است خطر مسمومیت بارداری را کاهش دهد. مسمومیت بارداری یک مشکل جدی مرتبط با فشار خون است که حدودا در ۵ درصد از زنان باردار رخ می‌دهد.

بدن شما به این ماده مغذی برای تولید گلبول‌های قرمز و پیشگیری نوع خاصی از کم‌خونی نیاز دارد. همچنین فولیک اسید برای تولید، ترمیم و کارکرد DNA ضروری است. مصرف میزان کافی فولیک اسید به خصوص برای رشد سریع جفت و کودکتان مهم است.

علائم کمبود فولیک اسید ممکن است خیلی محسوس نباشد. ممکن است اسهال، کم‌خونی، بی‌اشتهایی، از دست دادن وزن، ضعف، درد در ناحیه زبان، سردرد، تپش قلب یا تند مزاجی را تجربه کنید اما در بیشتر موارد کمبود فولیک اسید هیچ علامتی ندارد و میزان کافی فولیک اسید لازم برای رشد جنین به او نمی‌رسد. به همین دلیل پزشکان مصرف میزان مشخص فولیک اسید را به صورت روزانه در زنان باردار توصیه می‌کنند.

میزان فولیک اسید مورد نیاز زنان باردار
پزشکان توصیه می‌کنند برای کاهش خطر ابتلای کودکتان به نقص‌های لوله عصبی، روزانه ۴۰۰ میکروگرم مصرف کنید که باید مصرف آن را حداقل یک ماه پیش از تلاش برای باردار شدن شروع کنید. به این دلیل که خیلی از بارداری‌ها ممکن است برنامه‌ریزی‌شده نباشد، توصیه می‌شود که تمام زنانی که در سن بارداری قرار دارند، روزانه ۴۰۰ میکروگرم فولیک اسید مصرف کنند. برخی از پزشکان توصیه می‌کنند که در دوران بارداری مصرف آن به حداقل ۶۰۰ میکروگرم در روز افزایش داده شود.
در برخی از موارد ممکن است پزشک میزان بیشتری از فولیک اسید را برای مصرف روزانه به شما توصیه کند. برخی از مواردی که معمولا پزشک میزان بیشتری را تجویز خواهد کرد در زیر آمده است:
• زنان چاق و دارای اضافه وزن
• سابقه داشتن فرزندی با نقص لوله عصبی
• بارداری دو یا چندقلویی
• وجود برخی از بیماری‌های مزمن مثل دیابت

مصرف فولیک اسید قبل و در حین بارداری
منابع غذایی حاوی فولیک اسید
مواد غذایی‌ای که به ‌صورت طبیعی فولات دارند، منبع قابل اتکایی برای تامین فولیک اسید مورد نیاز بدن نیستند. محققان اثبات نموده‌اند که بدن، مکمل‌های فولیک اسید را بهتر از مواد غذایی حاوی فولات جذب می‌کند. همچنین ممکن است به ‌علت نگهداری مواد غذایی یا هنگام آشپزی، فولات موجود در مواد غذایی از بین برود. بنابراین اگر شما مواد غذایی سرشار از فولات مصرف می‌کنید، نمی‌توانید آنها را جایگزینی برای مصرف روزانه فولیک اسید در نظر بگیرید؛ اگرچه به جبران کمبود ویتامین B9 کمک خواهد کرد. مواد غذایی که منبع خوبی از فولات محسوب می‌شود عبارتند از:
• عدس
• آووکادو
• مرکبات و آب مرکبات
• لوبیا، نخودفرنگی و آجیل
• سبزیجاتی که دارای رنگ سبز تیره هستند مانند بروکلی، اسفناج، کلم‌پیچ، برگ‌های شلغم، بامیه، کلم بروکسل یا کلم فندقی و مارچوبه
جهت دریافت نوبت و مراجعه حضوری به

دکتر فوق تخصص زنان و زایمان و نازایی در تهران

تماس بگیرید.
بارداری نابجا پیچ خوردگی یا تورشن تخمدان، علائم، علل و درمان آن

پرسش خود را بنویسید

پرسش و پاسخ‌ها (1 پرسش)

ناشناس

من فوليك اسيد يك ماه خوردم باردار شم دباره بخورم

۲۰ فروردین ۰۱ - ۱۸:۲۲

نیاز به راهنمایی دارید؟

بصورت آنلاین با دکتر رقیه پورعلی، جراح و متخصص بیماری‌های زنان‌، زایمان و نازایی گفتگو کنید؛ یا جهت مراجعه حضوری به مطب تماس بگیرید.