• شماره تماس: 02166933869 - 02166933906
  • تهران، ستارخان، ابتدای باقرخان، ساختمان پرهام، پلاک ۱۱۹، طبقه ۲، واحد ۵

مسافرت در بارداری

مسافرت در بارداری
اکثر خانم‌های باردار تا زمانی که خودشان و جنینشان مشکلی ندارند و در سلامت کامل هستند می‌توانند تا ۳۶ هفته بارداری برای مسافرت برنامه ریزی کنند. البته بهترین زمان برای مسافرت از ۱۴ تا ۲۸ هفتگی است چرا که شایع‌ترین مشکلات بارداری در سه ماهه اول و سوم ایجاد می‌شود، در میانه بارداری تهوع و استفراغ بهبود یافته و خانم‌ها از نظر روحی و جسمی خیلی بهتر با حاملگی خود کنار آمده‌اند. در صورت وجود هرگونه مشکل جدی مثل مسمومیت بارداری، زایمان زودرس یا پارگی زودرس کیسه آب، مسافرت ممنوع است.

مواردی که باید هنگام برنامه ریزی سفر به آن توجه کنید:

۱- در طی بارداری از سفر به مناطقی که بیماری‌های منتقله از طریق حشرات مثل مالاریا شایع است خودداری کنید.
۲- جهت ویزیت قبل از سفر به پزشک متخصص زنان خود مراجعه کنید.
۳- داروهای مورد نیاز خود مثل مولتی ویتامین یا قرص آهن و هر دارویی که برایتان تجویز شده را با خود ببرید.
۴- حتما مدارک بارداری خود را به همراه داشته و یا حداقل تاریخ تقریبی زایمان خود را بخاطر بسپارید تا در صورت بروز هر گونه مشکل، تیم درمان از سن بارداری شما مطلع شود.
۵- یکی از مشکلات مهم و جدی که به ویژه در مسافرت‌های طولانی سلامت شما را تهدید می‌کند ایجاد لخته در وریدهای پاها یا سایر مناطق بدن است که به آن ترومبوز وریدهای عمقی یا DVT گفته می‌شود. این لخته ممکن است کنده شده به سمت ریه برود و وضعیت خطرناکی به اسم آمبولی ریه ایجاد کند. به صورت درد و تورم یکی از پاها و گرمی یا قرمزی پوست آن قسمت خود را نشان می‌دهد. نشستن طولانی مدت و عدم تحرک در طی مسافرت باعث افزایش خطر ابتلا به DVT می‌شود.

برای کاهش خطر در طی مسافرت مایعات زیاد بنوشید، ه بصورت دوره‌ای راه بروید و پاها را ماساژ دهید و لباس‌های راحت و آزاد بپوشید.

سفر با ماشین
در مسافرت‌های طولانی با ماشین، ساعت‌های رانندگی در هر روز را تا حد امکان کوتاه کنید. موقع نشستن همیشه کمربند ایمنی را ببندید. توقف‌های بین راهی داشته باشید تا بتوانید راه بروید و پاها را حرکت دهید.

طرز بستن کمربند ایمنی در بارداری
سفر با هواپیما
بطور کلی تا قبل از ۳۶ هفته بارداری سفر با هواپیما منعی ندارد. برخی پروازهای داخلی برای ماه‌های آخر بارداری از پزشک شما مجوز می‌خواهند و در برخی پروازهای بین المللی حداکثر تا ۲۸ هفتگی اجازه پرواز می‌دهند. این موارد را از بخش مقررات پرواز و قبل از تایید بلیط خود سوال کنید. کمربند ایمنی را زمان نشستن همواره بسته نگه دارید. در پروازهای طولانی از صندلی کنار راهرو استفاده کنید تا بتوانید هر ۲ ساعت حرکت کنید، راه بروید و پاها را ماساژ دهید. ممکن است پزشک معالج شما بسته به شرایط شما و اینکه آیا در معرض خطر بالایی برای DVT هستید یا نه، داروهای ضد انعقاد برایتان تجویز کند. از مصرف غذاهای نفاخ قبل از پرواز اجتناب کنید.

قبل از هر مسافرت، نزدیکترین مرکز درمانی به محل اقامت خود را شناسایی کنید تا در صورت بروز حوادث اورژانس که قابل پیش بینی نیستند، بتوانید از خدمات آنجا استفاده کنید.

در صورت بروز علائم زیر یا با اورژانس تماس بگیرید یا به مرکز درمانی مراجعه کنید:

خونریزی واژینال، درد زایمانی یا درد شکم و لگن، پارگی کیسه آب، تهوع و استفراغ شدید یا اسهال، علائم ترومبوز وریدهای عمقی، علائم مسمومیت بارداری مثل سردردی که بهتر نمی‌شود یا تغییرات بینایی یا ورم صورت و دست‌ها

جهت دریافت نوبت و مراجعه حضوری به

کلینیک فوق تخصص زنان در تهران

تماس بگیرید.
آگاهی از سرطان پستان تبخال تناسلی

پرسش خود را بنویسید

پرسش و پاسخ‌ها (3 پرسش)

اروشا

ممنون از توضیحات کامل و خوبتون؛‌ مثل همیشه عالی بود! من الان هفت ماهه باردارم و توی کل این هفت ماه، جواب تمام سوالام رو از شما گرفتم.سپاس فراوان!

۲۲ مرداد ۰۱ - ۰۷:۳۰

پاسخ پزشک

ممنونم از لطفتتون.

لیلا

سلام و عرض ادب، من الان هفته ۳۱ بارداری هستم و خدا رو شکر مشکلی ندارم، قصد سفر دارم با ماشین که حدود ۶ ساعت راه است، ایا میتوانم سفر کنم یا نه؟

۱۸ دی ۰۱ - ۱۳:۰۲

ناشناس

سلام خسته نباشید ماه چهارم هفته ۱۷ رفتن به سفر اربعین مشکلی داره؟؟ همه استرس و ترس میدن که نباید بری ولی من از لحاظ روحی خیلی حالم خوبه و دوست دارم برم میشه رفت؟؟

۱۰ شهریور ۰۱ - ۱۱:۲۸

نیاز به راهنمایی دارید؟

بصورت آنلاین با دکتر رقیه پورعلی، جراح و متخصص بیماری‌های زنان‌، زایمان و نازایی گفتگو کنید؛ یا جهت مراجعه حضوری به مطب تماس بگیرید.