• شماره تماس: 02166933869 - 02166933906
  • تهران، ستارخان، ابتدای باقرخان، ساختمان پرهام، پلاک ۱۱۹، طبقه ۲، واحد ۵

آگاهی از سرطان پستان

آگاهی از سرطان پستان
۱۳ اکتبر هر سال (از سال ۲۰۱۱) روز جهانی بدون سوتین نام گرفته است. هدف از این رویداد، افزایش آگاهی نسبت به سرطان پستان، جلب کمک‌های مالی برای تحقیقات درباره این سرطان و افزایش آگاهی نسبت به جراحی‌های بازسازی بعد از درمان سرطان و ماستکتومی است (Breast Beconstructive Awareness).

سرطان پستان ۳۰ درصد سرطان‌های خانم‌ها را شامل می‌شود. برخی عوامل خطر و مستعد کننده این سرطان عبارتند از سابقه خانوادگی سرطان پستان، مواجهه طولانی مدت با هورمون‌های زنانه (برای مثال به علت بلوغ زودرس یا یائسگی دیررس، نازایی، دیر بچه دار شدن، عدم سابقه شیردهی، مصرف استروژن به مدت طولانی پس از یائسگی) و همینطور سابقه سرطان دیگری در خود فرد.
سرطان پستان جزو بیماری‌هایی است که روش غربالگری دارد که امکان تشخیص به موقع و درمان سریع‌تر آن را امکانپذیر می‌کند. در مطالعات مختلف و دستورالعمل‌های انجمن‌های علمی مختلف، برنامه غربالگری تفاوت‌هایی دارد اما به طور کلی معاینه توسط پزشک از ۳۰ تا ۳۹ سالگی هر ۲ تا ۳ سال و سپس سالانه، معاینه ماهانه از ۲۰ تا ۳۹ سالگی توسط خود شخص و ماموگرافی هر یک تا دو سال، از ۴۰ سالگی توصیه شده است.
معاینه توسط خود شخص بهتر است در روزهای ۷ تا ۱۰ بعد از شروع قاعدگی انجام شود تا معاینه راحت تر باشد، البته به علت نتایج مثبت کاذب زیادی که به دست آمده، این روش غربالگری دیگر چندان توصیه نمی‌شود. ماموگرافی اصلی ترین روش غربالگری سرطان پستان است و حداقل تا ۷۴ سالگی بایستی ادامه یابد. برخی مطالعات شروع ماموگرافی را از ۵۰ سالگی و تا هر سنی که فرد سلامت جسمانی مطلوب دارد، توصیه کرده‌اند.

آگاهی از سرطان پستان
در موارد خاصی که احتمال سرطان پستان در فرد خیلی بالاتر از افراد عادی جامعه است، مثلا به علت ناقل بودن برخی ژن‌های مرتبط با این سرطان، از روش‌های دیگری مثل MRI هم استفاده می‌شود و سن شروع غربالگری در این افراد هم متفاوت است.
نکته‌ای که در این روز بایستی بخاطر بسپارید این است که نسبت به بدن خود آگاهی داشته باشید، قوام و ظاهر پستان خود را کاملا بشناسید و در صورت بروز هرگونه تغییری به دنبال پیگیری باشید.
برخی از این تغییرات مهم که مراجعه به پزشک را ضروری می‌کند عبارتند از:
لمس توده، تغییرات پوستی مثل قرمزی بدون علت یا فرورفتگی و ضخیم شدن پوست یا پوسته پوسته شدن نوک پستان‌ها، زخم، ترشح به ویژه خونی از نوک پستان، درد مخصوصا وقتی در یک محل خاص وجود دارد و تدریجا بدتر می‌شود.
جهت دریافت نوبت و مراجعه حضوری به

دکتر فوق تخصص زنان و زایمان و نازایی در تهران

تماس بگیرید.
انجام جراحی زیبایی؛ بله یا خیر؟ مسافرت در بارداری

پرسش خود را بنویسید

نیاز به راهنمایی دارید؟

بصورت آنلاین با دکتر رقیه پورعلی، جراح و متخصص بیماری‌های زنان‌، زایمان و نازایی گفتگو کنید؛ یا جهت مراجعه حضوری به مطب تماس بگیرید.