• شماره تماس: 02166933869 - 02166933906
  • تهران، ستارخان، ابتدای باقرخان، ساختمان پرهام، پلاک ۱۱۹، طبقه ۲، واحد ۵

قاعدگی دردناک (دیسمنوره)

قاعدگی دردناک (دیسمنوره)
دیسمنوره (Dysmenorrhea) به معنی عادت ماهیانه همراه با درد است. نیمی از خانم‌ها در یک تا دو روز اول خونریزی ماهیانه این درد را تجربه می‌کنند.
علت درد، آزاد شدن مواد شیمیایی به اسم پروستاگلاندین از دیواره رحم می‌باشد. معمولا درد بلافاصله قبل از شروع خونریزی آغاز شده و بعد از روز اول از شدتش کاسته می‌شود.
ممکن است میزان درد با افزایش سن و یا بعد از بچه دار شدن کمتر شود، البته به شرطی که علت درد بیماری خاص یا اختلال خاصی در ارگان‌های داخلی بدن نباشد.

بیماری‌های همراه با دیسمنوره
برخی بیماری‌ها می‌توانند باعث شدیدتر و طولانی تر شدن دیسمنوره شوند، به این صورت که علائم از چند روز قبل از خونریزی شروع شده و حتی بعد از قطع خونریزی نیز همچنان ادامه می‌یابد و معمولا شدید است.
از جمله این بیماری‌ها عبارتند از فیبروم‌ها، اندومتریوز، آدنومیوز و ...

تشخیص و درمان
روش‌های تشخیصی شامل انجام معاینه، سونوگرافی و یا حتی روش‌هایی نظیر لاپاروسکوپی تشخیصی است. اینکه نیاز به کدام یک از اقدامات تشخیصی دارید به نظر پزشک معالج شما بستگی دارد.
ممکن است بعد از انجام معاینه و بر اساس شرح حال شما، مسکن و یا داروهای هورمونی مثل قرص‌های جلوگیری از بارداری تجویز شود.
مسکن‌ها، مخصوصا اگر قبل از شروع درد و در یکی دو روز اول خونریزی استفاده شود به کاهش درد کمک زیادی می‌کند. انجام ورزش، کاهش وزن، تغذیه سالم، روش‌های تن آرامی (Relaxation)، خواب و استراحت کافی همگی کمک کننده هستند.
روی مصرف مکمل منیزیوم و ویتامین B1 یا طب سوزنی نیز تحقیقات زیادی انجام شده و ممکن است مفید باشند ولی هنوز نتایج قطعی در دسترس نیست.
اگر با این روش‌ها درد بهبود پیدا نکند، باید به دنبال علت درد و از بین بردن آن باشیم و حتی ممکن است نیاز به جراحی داشته باشید.
گاهی ترکیبی از داروها و روش‌های جراحی مورد نیاز است تا بیماری شما (مثلا اندومتریوز)، عود نکند.
جهت دریافت نوبت و مراجعه حضوری به

کلینیک فوق تخصص زنان در تهران

تماس بگیرید.
تغذیه در دوران بارداری زایمان طبیعی بعد از سابقه سزارین

پرسش خود را بنویسید

نیاز به راهنمایی دارید؟

بصورت آنلاین با دکتر رقیه پورعلی، جراح و متخصص بیماری‌های زنان‌، زایمان و نازایی گفتگو کنید؛ یا جهت مراجعه حضوری به مطب تماس بگیرید.